Blog

Nemáte nadváhu, protože jste jedli příliš mnoho!
Máte nadváhu, protože jste nejedli dost!

To je pravda. Nejedli jste dostatek něčeho, co je pro naše tělo základní. Vašemu tělu schází něco, co potřebuje k tomu, aby bylo silné a zdravé – základní výživa.

Takže, aby přežilo a žilo s nedostatečným přísunem živin, které mu dáváte, vaše tělo dělá tři věci:

  • První: Zpomalí Váš metabolismus, aby Vás učinilo méně aktivní. Tímto způsobem uchovává energii a zbývající vzácné výživné látky. Proto se cítíte unavení.
  • Druhá: Jako následek zpomaleného metabolismu začíná uskladňovat více tuků, protože si myslí, že hladoví.
  • Třetí: Jestliže má Vaše tělo nedostatek živin (dokonce i jedné jediné mikroživiny, která má udržet zdravé Vaše vlasy), stane se, že mozek vyšle signály pro „zesílení“ Vašeho hladu a chutí s cílem, abyste tělu dodali potřebné živiny.

Diety, omezení jídla, dělená strava, hypnóza, prášky na potlačení hladu a pod. potlačují jen příznaky tělo se zhoršuje díky nedostatku živin vyplývajícího z omezení jídla. Další významný problém je masivní úbytek svaloviny souběžně s úbytkem tuků. Takže když znovu Váhu naberete (což se nazývá JO-JO příznak), tak přiberete jen tuky. (pokud přitom každý den intenzivně neposilujete) Takže skončíte s ochablým tělem, které je ještě v horší kondici, než když jste začali. Plus se to podepíše i na Vašem zdraví, protože máte dokonce i méně živin k obnově Vašich buněk, což je ta počáteční příčina, proč jste přibrali váhu.

Co je odpověď?
Potřebujete odstranit příčinu obezity na buněčné úrovni. Což Vám umožní se rychle zbavit tuků se zdravými návyky a udržet si stále ideální váhu.

Náš program je speciálně zaměřen na příčinu problému. Funguje na buněčné úrovni a rychle zregeneruje Vaše tělo a obrátí podmínky, které způsobily přibrání váhy. Výsledek je rapidní úbytek váhy, dramatický nárůst energie a vitality a zářivost, kterou Vaši přátelé a rodina zaznamená už za několik dní.

Váš život se změní k lepšímu.

Pohybem k lepší kondici a zdraví – je to efektivnější než fitko

Chcete si udržet zdraví a dožít vysokého věku? Dosáhnete toho každodenním pohybem

Studie publikovaná v lékařském časopise Lancet tvrdí, že jednomu z 20 případů srdečních chorob a jednomu z 12 předčasných úmrtí by se dalo předejít, kdyby byli lidé fyzicky aktivnější. Pro vaše srdce a celkové zdraví to může být prospěšnější, než když si pořídíte permanentku do tělocvičny, tvrdí autoři. Studie pracovala se 130 tisíci respondenty v 17 zemích, od těch nejbohatších, jako je Kanada či Švédsko, až k těm nejchudším, jako je Bangladéš a Zimbabwe.

Pohybem k lepší kondici a zdraví

Jednu až dvě hodiny aktivity denně

Většina lékařských doporučení tvrdí, že 30 minut cvičení pětkrát týdně snižuje výskyt srdečních onemocnění i předčasných úmrtí. Ideálně bychom se ale fyzické aktivitě měli věnovat hodinu nebo dvě denně, tvrdí hlavní autor studie, profesor Scott Lear z Fakulty zdravovědy Univerzity Simona Frazera ve Vancouveru v Kanadě.

A tak obecná pravidla jako: ‚schody místo výtahu, cestou do práce vystoupit o zastávku dřív a zbytek dojít pěšky, zorganizovat v práci „porady v pohybu“, kdy místo sezení za stolem chodíte‘, jsou rozhodně pravdivá. Taková jednoduchá opatření efektivněji chrání proti srdečním chorobám a předčasnému úmrtí než cvičení ve fitness-centrech a tělocvičnách, které není dostupné pro každého, tvrdí vědci z Kanady a Británie.

Pohybem k lepší kondici a zdraví

Profesor Lear chápe, že většinu lidí vyděsí, když vidí, kolik fyzické aktivity by měli do svého života vměstnat. „Řeknou si: taktak stíhám uvařit večeři, a mám dvě hodiny denně cvičit? To se nedá zvládnout,“ řekl pro webový portál britského deníku The Guardian. Studie ukázala, kteří lidé mají nejvyšší úroveň fyzické aktivity. Jsou to ti, pro něž je pohyb součástí jejich každodenního pracovního života.

Profesor proto tvrdí, že každý z nás dokáže do svého života nenásilně dostat víc fyzické aktivity. Je to nakonec jednodušší, než hledat čas na návštěvu bazénu nebo tělocvičny. „Z pohybu se pak stane rutina namísto náročného úsilí,“ řekl pro The Guardian profesor Lear.

„Když celé hodiny sedíte, není to dobré ani pro srdce, ani pro zbytek těla. Vstaňte každých 20 až 30 minut a projděte se, uděláte pro sebe to nejlepší. Já sám mám pro tyto účely kuchyňský časovač. Spoustu času také trávíme na různých poradách. Když jste jen dva nebo tři, co se sebrat a místo sezení se projít po chodbách firmy nebo okolo budovy?“

Chůze a posilování: recept na dlouhý život

Autorům studie se znovu potvrdilo, že čím aktivnější lidé byli, tím nižší u nich bylo riziko rozvoje srdečních onemocnění nebo předčasného úmrtí.

„Už i jen lehká fyzická aktivita lidem prospívá, a čím jsou aktivnější, tím je to pro jejich zdraví lepší,“ tvrdí studie publikovaná v lékařském časopise Lancet. „Lidé, kteří týdně více než 750 minut strávili rychlou chůzí nebo podobným pohybem, snížili svoje riziko předčasného úmrtí o 36 procent.“

Pohyb není vše

Autoři studie si pochopitelně uvědomují, že pohyb není všechno. „Dostupnost dalších prostředků prevence kardiovaskulárních onemocnění, jako je například dostatek ovoce a zeleniny nebo cenově přijatelné generické léky, je v některých zemích horší než v jiných. Fyzická aktivita je ale preventivní opatření, které téměř nic nestojí.“

Světová zdravotnická organizace doporučuje, aby se dospělí mezi 18 a 64 lety věnovali alespoň 150 minut týdně nějaké středně namáhavé fyzické aktivitě, a navíc aspoň dvakrát týdně posilovali. Ani toto minimum však nenaplňuje asi čtvrtina světové populace.

Pohyb je lék, který si může dovolit každý

Studie týmu kolem profesora Leara mimo jiné srovnává fyzickou aktivitu a srdeční choroby v zemích různé ekonomické úrovně. „Výsledky nám jasně říkají, že cvičením a zvýšeným pohybem získáváme klíč – tu nejlepší medicínu, pokud nechceme umírat zbytečně brzy,“ potvrdil pro The Guardian doktor James Rudd, profesor kardiovaskulární medicíny na Univerzitě v Cambridge.

„Po celém světě vidíme, jak v nízkopříjmových skupinách obyvatel narůstá výskyt srdečních onemocnění,“ řekl Guardianu John Martin, profesor kardiovaskulární medicíny na University College v Londýně.

„V Británii je prokázáno, že nižší společenské třídy trpívají chorobami oběhové soustavy více. Přitom třeba chůze je snadná a levná. Výsledky této studie by měly vlády podpořit v tom, aby namísto nakupování nejmodernějších přístrojů k léčbě lidem víc propagovaly jednoduchá preventivní opatření, jako je například chůze.“

Profesor Metin Avkiran, lékařský ředitel nadace British Heart Foundation, potvrzuje závěry studie. „Žijeme v časech, kdy vedeme čím dál náročnější, ale zároveň i velmi sedavé životy. Až dosud nikdy tolik nezáleželo na tom, aby se nám podařilo do života zakomponovat dostatek fyzické aktivity. Nejen kvůli prevenci onemocnění, ale celkově pro lepší a zdravější život. Pokud by se začali víc hýbat lidé z chudších vrstev, bylo by to naprosto skvělé, protože nízká cena a vysoká účinnost dělají z pohybu nepřekonatelnou medicínu.“

Niteworks® – noční výživa srdce

Přibližně od 30. roku života dochází v těle k poklesu hladiny oxidu dusnatého. ‚NO‘ je plyn, který rozšiřuje cévy, reguluje krevní tlak a brání tvorbě sraženin, jež by mohly způsobit srdeční infarkt nebo mozkovou mrtvici. I proto je označován jako molekula kardiovaskulárního zdraví, za jejíž objev získal světoznámý farmakolog a profesor Louis Ignarro, Ph.D.  v roce 1998 Nobelovu cenu. Společnost Herbalife ve spolupráci s ním vyvinula unikátní výživový doplněk – Niteworks®. Napomáhá zvyšovat produkci oxidu dusnatého nejen v noci, kdy jeho koncentrace v krevním oběhu nejvíce klesá.

Když Vy usnete... Niteworks® nespí

„Oxid dusnatý vzniká v našich tepnách a působí pozitivně na snížení krevního tlaku a na zdokonalení funkcí oběhu krve. Jeho produkce významně narůstá pohybem zvláště běháním a při sportu, klíčová je také zdravá strava. Nově si můžeme pomoci výživovým doplňkem Niteworks®, který svými účinky efektivně pomáhá chránit tělo před srdečními chorobami. Velmi si jej oblíbili také sportovci, protože zvyšuje jejich výdrž,“ vysvětluje profesor Louis Ignarro. 

Když Vy usnete… Niteworks® nespí. Pro další informace o produktu, nebo pokud chcete pomoci dosáhnout lepší kondici úpravou jídelníčku, nás nezávazně kontaktujte.

MÁM ZÁJEM MÍT TAKÉ BEZVA KONDICI

 

Zdroj: Novinky.CZ

Jak rychle zhubnout stehna a boky

Přemýšlíte nad tím, jak rychle zhubnout? Trenérka Alex Fogan sestavila speciální sérii cvičení pro štíhlá stehna, boky a zdravá záda. 

Jak rychle zhubnout stehna a boky

Tato cvičení zkuste opakovat 15 minut každý den, ideálně 2x za den. Samozřejmě pokud jste nikdy necvičili, tak k tomu se dostanete až postupně. Na začátku musíte počítat s tím, že zvládnete jen 2 maximálně 3 cviky. V každém případě tato domácí cvičení jsou účinnější než trávit čas ve fitku. Navíc tyto cviky posílí jak vaši pánev, tak zeštíhlí váš pas.

1) Základní dřep

2) Dřep a střídání nohou

3) Široký dřep – posílení pánevního dna

4) Cvičení na zpevnění stehen a pásu v jednom kroku

5) Dřep a spojení kolena a lokte

6) Dřep se spojenými koleny a dlaněmi

7) Dřep a skok – zapojíme i ruce

8) Dřep, ve kterém je jedna noha natažená

9) Cvik pro celé tělo – dřep a náklon na jednu a druhou stranu

10) Dřep/ výpad

11) Dřep, který speciálně formuje boky

12) Dřep a střídavý výskok

Jak cvičit a zhubnout stehna a boky?

Začněte vždy s klasickým dřepem, který bude sloužit k rozehřátí organismu. V první den začněte s 10 opakováními klasického dřepu a 5 opakování dřepu s výskokem.

Další den přidejte i 5 opakování dřepu na formování boků.
Potom každý den přidávejte nový cvik (5 opakování).

Pokud vám 5 opakování dělá problém, zvolte 2-3 opakování, přestávku a pokračujte za  chvíli.

Ideální je, pokud postupně zvládnete, co nejvíce cviků a vydržíte souvisle cvičit 15 minut 2x denně.

Pamatujte také na správné stravování.

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás. Rádi Vám pomůžeme dostat se zpět do kondice.

MÁM ZÁJEM O NEZÁVAZNOU KONZULTACI

 

Zdroj: prirodajelek.cz